Cercul culorilor




Armonia culorilor 

Cuvantul armonie se refera la o colectie de factori placuti simturilor. In lumea culorilor, armonia inseamna colectia de nuante care creeaza emotii: captivante, placide, calde, antrenante, senzuale sau atenuante. Se folosesc in general 5 tipuri de armonii de baza: analog, complementar, monocromatic, acromatic si triadic. Aceste armonii sunt un ghid in alegerea culorilor pentru farduri, blusher sau ruj. 




  • Armonia analoga: este relatia dintre orice nuanta din cercul culorilor fata de cele doua culori de la stanga sau de la dreapta ei. Acest efect este folosit pentru machiajele de zi si cel business.
  • Armonia monocromatica: se obtine prin variatii in valoarea si intensitatea unei singure culori. Este un efect special pentru un look chic sau elegant.
  • Armonia complementara: rezulta din alaturarea unor nuante diametral opuse pe cercul culorilor. Este folosita in special pentru lookuri sexy si senzuale. Armonia triadica: oricare trei nuantele care formeaza un triunghi echilateral pe cercul culorilor. Perfect pentru un look funky.
  • Armonia acromatica : o schema fara culori, compusa din nuante de negru, alb si gri, sau orice alta culoare neutra care trece de la valoarea sa cea mai inchisa la cea mai luminoasa; pentru look-uri elegante, sofisticate.

Комментарии