Tendinte in machiaj pentru toamna - iarna 2013 - 2014.



Îndreptându-ne atenţia către tendinţele în materie de machiaj şi coafuri anunţate pentru sezonul toamna/iarnă 2013 în cadrul pre-zentărilor Fashion Week, observăm că majoritatea urmăresc câteva direcţii simple şi necomplicate, păstrând în acelaşi timp elemente efervescente şi memorabile. Tendinţele în machiaj pentru sezonul curent contrastează cu sezonul toamnă/iarnă 2012, în care majoritatea designerilor au optat pentru look-uri glamorous, în raport cu ţinutele haute-couture sedu-cătoare pe care le-au propus. Aşa se face că sezonul toamnă/iarnă 2013-2014 prezintă o abordare mult mai casual asupra luxului şi eleganţei şi prin urmare, o varietate de stiluri de machiaj uşor de realizat şi purtat indiferent de ocazie sau de experienţa şi dexteritatea oricărei femei. Machiajul devine prin urmare un element accesibil al ţinutei de zi cu zi, ce accentuează nu doar trăsăturile pe care le iubeşti, ci şi personalitatea şi atitudinea purtătoarei. Farduri în nuanţe metalice, smoky eyes purtat în stilul grunge, nuanţe de rujuri mate şi vibrante sau accente strălucitoare, futuriste pentru subli-nierea trăsăturilor sunt doar câteva dintre tendinţele statement ce le vom purta în sezonul curent.



Smoky eyes
Inspirat din moda grunge de inspiraţie gotică din anii ’90, stilul neostentativ de smokey eyes pe care îl 
observăm în prezentările Phillip Lim, Roberto Cavalli, Donna Karan, Rodarte sau Marc Jacobs este unul
dintre cele mai populare pentru sezonul toamnă/iarnă 2013-2014. Aşa cum însuşi François Nars explică, stilul smokey eyes modern este alegerea perfectă pentru fe- meile cool, underground, însă totuşi sofisticate.



Ten impecabil
Niciun machiaj nu este perfect fără o bază impecabilă, trăsături sculptate perfect şi o nuanţă discretă pe post de blush. Contrastul dintre machiajul puternic şi dur al ochilor şi tenul cu aspect natural, impecabil este cheia succesului pentru a obţine „The Morning After” look.




Ruj nude
Întrucât majoritatea stilurilor de machiaj prezentate 
pe po-diumurile Fashion Week accentuează privirea, make-up ar-tiştii s-au îndreptat spre o nuanţă de buze neutră şi anume nude sau roz natural tern. Bazează-te şi tu pe acest joc contrastant pentru ocaziile în care alegi să porţi un machiaj Smokey Eyes, Cat Eye sau un machiaj italienesc.





Cat eye
Un alt look popular pentru sezonul toamnă/iarnă 2013 este machiajul Cat eye. L-am putut observa în prezentările Mosquino, The Blonds, Mo-nique Lhuillier şi Sister Sibling. În toate ipostazele, make-up artiştii au asociat machiajul clasic cat eye cu un ten impecabil şi o nuanţă de buze nude sau un roz discret.




Nuanţe metalice
Vişiniu metalic, tonuri de cupru şi oranj, fumuriu cu reflexii verzi, argintiu perlat sunt doar câteva dintre opţiunile pe care le avem la dispoziţie pentru a realiza un machiaj în care pleoapele capătă rolul principal al look-ului tău.








Ruj mov
Fascinantul ruj mov intens zărit încă de la începutul prezentărilor Fashion Week la Fendi şi Antonia Marras a atras instant interesul tuturor şi a devenit una dintre principalele tendinţe ale sezonului toamnă/iarnă 2013-2014.







Buze în degrade
După un sezon scăldat în texturi mate şi un contur precis al buzelor, rujul este în prezent privit cu ochi mult mai îngăduitori de către make-up artişti. Tuşele sunt estompate fie din interiorul buzelor spre exterior, fie invers, iar nuanţele folosite pot varia de la nude la burgundy pentru o declaraţie de stil absolută, fie o trecere mult mai discretă, precum observăm în prezentările Emporio Armani sau Marni. 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Cercul culorilor