Măști de față cu aloe vera.


Este probabil una dintre cele mai cunoscute plante, pentru proprietățile sale benefice atât pentru organism, cât și pentru înfrumusețare.
Este bogată în aminoacizi și minerale precum calciul, potasiul, sodiul, magneziul, zincul, fierul, dar și în vitamine precum A, B1, B2, B6, C și B12.
Toate aceste substanțe amestecate fac din aloe un bun analgezic, antiinflamator, atinalergic, cicatrizant, digestive și antibiotic.

Proprietățile cosmetice ale aloei
Aloea este, în proporție de 99.5% lichid și tocmai de aceea are un efect atât de relaxant asupra pielii. Cum previne hiperpigmentarea, este adesea folosită în afecțiuni asociate petelor care pot apărea pe piele.
În plus, ameliorează arsurile, mai ales cele cauzate de soare și este o alternativă pentru a reduce acneea sau cicatricile.
Este, de asemenea, foarte utilizată ca ingredient în măștile naturale, pentru că ajută la hidratarea și fermitatea pielii. Iată câteva exemple:
Cremă antirid cu aloe
Ingrediente: 50 de grame de castravete, 50 de grame de pulpă de aloe, 50 ml apă distilată.
Castravetele și aloea se bat într-un mojar, se adaugă și apa și se amestecă bine. Se aplică pe piele, masându-se ușor și se lasă să acționeze toată noaptea. Dimineața se clătește cu apă la temperatura camerei.
Mască cu aloe împotriva acneei
Ai nevoie de o frunză de aloe, care va fi tăiată. Extrage din ea gelul și aplică pe zona afectată și lasă să se absoarbă.
Loțiune revigorantă cu aloe
Mai ales în zilele toride, putem să ne răcorim tenul cu o loțiune revigorantă. Avem nevoie doar de o frunză de aloe, jumătate de cană cu apă, 8 picături de ulei esențial de lavandă și o linguriță de miere de albine.
Extrage gelul din frunza de aloe și amestecă bine cu uleiul esențial și mierea de albine. Adaugă apa și pune tot acest amestec într-un recipient cu pulverizator. Agită bine și pulverizează pe față.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Cercul culorilor