Sfaturi utile



Cum vopsim corect genele:



Miracolul oferit de primer.

Primerul este un produs de machiaj care catifeleaza pielea si faciliteaza absorbtia celorlalte cosmetice traditionale. Ingredientul de baza este siliconul, care formeaza o pelicula fina la suprafata pielii si te ajuta sa obtii o imagine impecabila.
Utilizarea primerului este o cale sigura de acoperire a micilor sau marilor imperfectiuni ale tenului si face ca prezenta fondului de ten sa fie mai putin necesara. Pentru un dublu efect, pastreaza primerul la frigider, astfel incat sa reduca pungile de sub ochi odata ce il aplici pe tenul curat.

Folosirea corectă a fondului de ten.
Intrucat nimeni nu apreciaza un chip supraincarcat de machiaj, poti obtine un efect mult mai natural tamponand fondul de ten cu ajutorul unui burete. Cheia unei acoperiri corecte cu acest produs este sa incepi aplicarea dinspre marginea chipului catre nas.

Eficiența corectorului.

Secretul utilizarii corespunzatoare a corectorului de ten este sa il aplici in lumina naturală a zilei. Insista asupra zonelor in care observi umbre, pentru a crea impresia ca nu exista nicio portiune cu probleme.


Pudra de față perfectă.

Profesionistii te sfatuiesc sa folosesti o pudra de fata translucida si sa o aplici cu ajutorul unui burete din catifea. Miscarile circulare vor facilita aderenta acesteia.Un lucru de care este important sa tii cont este acela ca pudra cu pigment iti va furniza efectul scontat doar daca o utilizezi pe obraji si frunte, niciodata in jurul ochilor sau al gurii.


Scăpa de tenul gras, 6 sfaturi utile ce te vor ajuta.
  Cîte ori se întîmpla că priveai prin pozele tale şi realizai că pielea ta arată parcă ar fi fost unsă cu ulei? Acest efect se datorează particulelor de grăsimi care se găsesc în mod natural pe tenul tău.  Sebumul, este o barieră naturală împotriva factorilor externi şi a poluării, şi este secretat de glandele sebacee. Cantitatea de sebum secretată diferă în funcţie de tipul tenului. Dacă se secretă în cantităţi prea mari atunci tenul devine unsuros, lucios, lipsit de supleţe şi fragezime, porii sunt dilataţi. Este evidenţiat mai ales pe frunte, aripile nasului şi bărbie. Pielea de pe faţa, dacă nu este îngrijită, capătă o culoare gălbuie,  pe ea pot apărea puncte negre (comedoame). Un asemenea ten favorizează acneea. În general tenul gras se ridează mai greu şi este specific femeilor brunete.
Pielea grasă este o problemă foarte des întîlnită, în special la femei. Acesta poate să creeze un aspect neplăcut, dar care totuşi poate fi ameliorat.  Astfel, pentru a reduce efectul pielii grase, în continuare vă propunem următoarele sfaturi:
  1. În primul rînd trebuie să determini care este tipul de piele al tău, deoarece sunt mai multe tipuri de tenuri şi pentru fiecare din ele sunt produse anumite de îngrijire a feţei. O cauză a tenului gras este folosirea produselor nepotrivite pielii tale, ceea ce o face să lucească. Foloseşte în fiecare dimineaţă şi seară o cremă matifiantă, cu ingrediente active naturale, care reglează secreţia de sebum şi îţi va oferi un aspect mat.
  2. Spală-te pe faţă cu un gel special pentru tenul tău. Demachiază-te în fiecare seară şi foloseşte o loţiune tonică imediat după demachiere.
  3. Foloseşte o dată pe săptămînă un exfoliant care te va ajuta să elimini impurităţile, astfel tenul tău va fi mai curat şi mai fresh.
  4. Alege un stil de viaţă cît mai sănătos şi încearcă să renunţi la ciocolată, fumat, cafea, fast-food şi toate mîncărurile grase. Înlocuieşte aceste produse cu legume, fructe, salate, carne slabă.
  5. Uită de obiceiurile precum storsul coşurilor, folosirea cremelor pe bază de grăsimi, atingerea tenului cu mîinile nespălate, folosirea spirtului pentru a-ţi curăţa tenul. Toate acestea doar îţi vor agrava starea pielii tale şi îţi vor accentua tenul gras.
  6. Poţi de asemenea să foloseşti măşti de faţă homemade destinate înlăturării luciului de pe piele. Sunt o mulţimea de ingrediente pentru măşti de faţă pe care le poţi găsi acasă şi le poţi folosi pentru a avea un ten mai mat decît de obicei.
În pofida faptului că încă nu s-a inventat modalitatea de îţi schimba tipul de piele care îl ai, din fericire sunt o mulţimea de produse create special pentru a lupta cu tenul gras. Foloseşte produse corecte, nu uita de îngrijirea regulată a feţei, alege machiaje potrivite şi atunci cu siguranţă vei radia strălucire fără ajutorul pielii grase. Străluceşte din interior, nu din exterior, doar aşa vei arăta şi te vei simţi perfect.



Sfaturi utile pentru un pensat corect:

Sprancenele au darul de a defini si armoniza trasaturile fetei, oferind un plus de expresivitate si echilibru intregii fizionomii. Un pensat corect poate face, asadar, minuni pentru fizionomia unei femei, de aceea trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestui procedeu. Descopera cateva sfaturi extrem de utile care te vor ajuta sa ai niste sprancene perfecte, pentru a atrage toate privirile.

Pregatirea sprancenelor pentru un pensat corect.
Ideal este sa te pensezi imediat dupa ce ai facut baie, deoarece apa calda si aburii deschid complet foliculii, facilitand astfel smulgerea firului de par. Poti folosi o crema sau un gel exfoliant care ajuta, de asemenea, la exfolierea pielii si la deschiderea foliculilor.

Pentru a te bucura de un pensat corect, inainte sa incepi procedura propriu-zisa, este indicat sa demachiezi si sa cureti foarte bine tenul, in special zona sprancenelor, cu lotiune demachianta sau lotiune tonica. Vei indeparta, astfel, orice urma de machiaj si impuritati, evitand aparitia infectiilor, rosetii sau inflamatiilor.

Este foarte practic si igenic sa iti formezi propria trusa de ustensile, care sa contina o penseta metalica, o forfecuta, o periuta (fie de la un creion pentru sprancene, fie de la un rimel vechi), un creion si un fard inchis la culoare.
 

Cum alegi forma sprancenei pentru un pensat corect.

Pentru un pensat corect, cel mai indicat este sa urmaresti linia naturala a propriilor sprancene. Daca alegi sa le shimbi radical forma, risti sa te alegi cu un aspect nenatural. Incepe prin stabilirea proportiilor. Aici intervine creionul, pe care trebuie sa il asezi drept, intre coltul intern al ochiului si partea exterioara a narii. Varful creionului indica locul unde trebuie sa inceapa spranceana. Ia apoi creionul si aseaza-l intre coltul exterior al ochiului si partea exterioara a narii. Varful creionului va indica locul unde trebuie sa se sfarseasca spranceana. In final, aseaza creionul intre partea exterioara a narii si exteriorul irisului, pentru a determina locul unde trebuie sa cada arcuirea sprancenei. 


Fardul inchis la culoare te va ajuta sa creezi un sablon cu ajutorul caruia vei evidentia forma dorita a sprancenelor. Asadar, dupa ce aplici fardul pe sprancene, penseaza rand pe rand firele ramase in exteriorul sablonului improvizat. Penseaza intotdeauna firul de par in sensul de crestere si ai grija ca pielea sa fie mereu intinsa. Ca sa obtii un pensat corect, incearca sa te indepartezi de oglinda de cateva ori in timp ce te pensezi, ca sa reusesti sa iti faci o imagine de ansamblu, pentru a evita astfel sa pensezi prea mult o singura spranceana.


Dupa forma sprincenelor:
Sprancenele ascendente dau fetei un aer tineresc si optimist.Penseaza-le doar daca daca sunt prea groase,fara a modifica forma lor.E bine sa pensezi doar partea de jos;
Sprancenele orizontale trebuie pensate intr- forma usor ascendenta.
Sprancenele descendente dau fetei un aspect pesimist ,trist,asa ca penseaza din lungime si creioneaza-le pentru a le ridica putin.
Sprancenele apropiate penseaza-le pentru a mari distanta dintre ele,in asa fel inct sa incapa radacina nasului

Dupa pozitia ochilor:
- cand ochii sunt prea apropiati sprancenele se vor pensa mai mult la baza;
- cand ochii sunt prea departati, se va pensa coada sprancenelor;
- cand ochii au pleoape cazute, se va insista cu pensarea cozii spancenei, astfel incat arcada sa fie mai


Dupa forma fetei:
Fata alungita - sprancenele fetei alungite trebuie sa fie drepte si departate fata de radacina nasului.
Fata ovala - sprancenele unei fete ovale trebuie sa fie delicat curbate;
Fata rotunda: sprancenele nu trebuie rotunjite, iar pensarea trebuie facuta spre o linie cat mai ascendenta. Se penseaza din zona superioara a bazei, in linie oblica.
Fata patrata: sprancenele corespunzatoare acestui tip de fata sunt groase si orizontale. Asadar, ele trebuie subtiate si apoi arcuite putin, urmarind arcada.
Fata triunghiulara, cu varful in sus: sprancenele sunt prea apropiate de nas si trebuie distantate putin. Punctul cel mai arcuit trebuie sa fie in dreptul centrului pometilor.
Fata triunghiulara, cu varful in jos: sprancenele trebuie sa aiba o linie oblica spre ascendent.
Fata tip diamant (aceste persoane au pometii foarte proeminenti): sprancenele nu trebuie mult subtiate. Se va urmari departarea usoara de baza nasului si se vor arcui
Fata hexagonala - sprancenele fetei hexagonale nu trebuie sa fie drepte, ci ridicate, dar nu mai mult ca in cazul fetei triunghiulare;


Machiaj in funcție de culoarea irisului

Machiaj pentru ochii albaștri...

Cele mai indicate culori pentru machiajul ochilor albaștri pentru machiajul de zi sunt: gri deschis, argintiu, roz, lilа,bej, turcoaz, portocaliu, roșu, arămiu, galben, piersică sau auriu. Pentru machiajul de seară: gri petrol, indigo, maro,pămintiu, albastru ultramarin (inchis), violet, bordeaux
Culoarea bleu-verde poate face ca irisul să devină cameleonic: albastru și verde in același timp. 
Prin contrast cu oranjul sau roșul, albastrul ochilor va fi și mai albastru. Nu iți machia ochii albaștri cu albastru de aceeași nuanță cu irisul, pentru că le va estompa din culoarea naturală și impact!   


                                                                                            
Machiaj pentru ochii căprui...

Persoanele cu ochii căprui se pot considera norocoase, deoarece acestora li se potrivește aproape orice culoare; rare sunt cazurile și culorile nepotrivite ochilor căprui!
Pentru machiajul de zi, mizează pe: bej deschis, maro, lilа, vernil, gri, albastru, piersică, auriu, verde, kaki, oranj.
Rozul indulcește și dă strălucire privirii, iar pentru un machiaj natural, de zi,
incearcă un bej deschis. 
Pentru machiajul de seară, bazează-te pe culori ca: albastrul metalic, verdele brad, ciocolatiul,
pruna, auriul, indigoul sau purpuriul. Poți opta in machiajul de seară și pe culori matalice — nu doar auriu și argitiu,
ci și marouri, verde sau indigo. Arcada, dar și colțul interior, trebuiesc intotdeauna luminate in nuanțe deschise de bej,
auriu sau argintiu. Nuanțele de maro reprezintă cea mai sigură variantă cind vine vorba de machiajul ochilor căprui.

Machiaj pentru ochii negri...

Pentru machiajul de zi, unui iris negru se potrivesc o gamă largă de farduri, insă dat fiind faptul că machiajul este de
zi și nu ar trebui să fie la fel de strident ca acela de seară sau de ocazie, sfatul meu este să alegi farduri calde, ușor
sidefate precum: crem, maro deschis, bleu, vernil, gri perlat, roz piersică, auriu sau argintiu. 
Pentru machiajul de seară, insă, ai de ales dintr-o paletă foarte variată de culori precum: albastru ultramarin, prună, indigo, ciocolatiu, gri inchisverde electric.  Aceste culori inchise trebuiesc completate de culori mai deschise ce se aplică pe arcadă și in colțul interior, pentru a da luminozitate privirii. Machiajul dramatic este cel mai indicat pentru ochii negri. Nu uita să iți pensezi sprincenele foarte bine, potrivit fizionomiei chipului tău. De obicei, persoanele care au ochii negri au sprincenele
foarte dese. Dacă le vei lăsa așa, privirea ta va fi intunecată iar cearcănele vor fi scoase mult in evidență.


Machiajul pentru ochii verzi...

Pentru machiajul de zi și pentru machiajul de seară, alege culori sidefate, cu texturi ușoare care să nu-ți incarce
pleoapa de fard, precum: toate nuanțele de maro, de la cel mai deschis la cel mai inchis (auriu, bej, crem, pămintiu,
cafeniu, ciocolatiu), toate nuanțele de verde, de la vernil pină la verde electric, toate nuanțele de violet (roz, lilа, prună,indigo) și tonurile de gri pină la negru. 
Pentru machiaje foarte jucăușe și indrăznețe, alege: galben, oranj sau roșu.
Cele mai indicate texturi de farduri sunt cele sidefate sau chiar strălucitoare. Un auriu deschis sau beige aplicat atit in
colțul intern al pleoapei cit și pe arcadă iți va deschide privirea și iți va face ochii să pară mult mai mari.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Cercul culorilor